Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада переписала "тендерні" правила

Вівторок, 17 травня 2011, 12:25

Верховна Рада ухвалила зміни до законодавства щодо державних закупівель.

За відповідний законопроект проголосував 231 депутат.

Цим документом, зокрема, уточнено підстави для застосування процедури закупівлі в одного учасника та встановлено новий механізм застосування процедури такої закупівлі, згідно з яким відсутня необхідність отримання погодження уповноваженого органу у сфері державних закупівель.

Також, згідно з документом, органи, які уповноважені на здійснення контролю у сфері закупівель, не мають права втручатися у проведення процедур закупівель.

У свою чергу БЮТівець Сергій Терьохін заявив, що відповідні зміни до законодавства дозволяють проводити закупівлі у одного учасника на потреби президента і чиновників.

"Якщо раніше закупівлі для потреб уряду та чиновників забезпечувалися в рамках загальних тендерних процедур, то сьогодні такі закупівлі здійснюватимуться без цих обовязкових тендерних процедур", - сказав він.

БЮТівець також додав, що закон дозволяє проводити закупівлі для Євро-2012 поза тендерними процедурами.

"Після прийняття цього закону, всі 14 мільярдів, які були виділені з бюджету на цю програму, підуть поза тендерними процедурами. І тепер не треба навіть буде вигадувати процедуру закупівлі в одного учасника", - сказав Терьохін

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: