Перевізники скаржаться, що влада не пускає їх на акцію протесту

Вівторок, 17 травня 2011, 13:18

Автобуси з учасниками акції "Вперед" можуть не пустити до Києва на Весняний марш протесту, що відбудеться 19 травня під стінами Верховної Ради.

Про це заявляють громадські організації "Союз перевізників України" та "Спілка водіїв".

"За словами багатьох перевізників, наразі в різних куточках держави працівники ДАІ "рекомендують" їм відмовитися від участі в цій акції протесту. Інакше підприємці матимуть проблеми з Державтоінспекцією", - стверджує голова правління ГО "Спілка водіїв" Сергій Овчинніков.

У зв’язку з цим "Союз перевізників України" та "Спілка водіїв" звертаються до ДАІ з проханням не перешкоджати руху учасників Весняного маршу протесту, а також до ЗМІ – сприяти об’єктивному висвітленню ходу підготовки до акції протесту".

Як відомо, перевізники вимагають затвердити Держпрограму розвитку пасажирського автотранспорту, скасувати норму, яка передбачає проведення рейдових перевірок, а також визначити вичерпний перелік документів, необхідних при здійсненні того чи іншого виду перевезень пасажирів.

Перевізники також вимагають від влади "забезпечення прозорості, недопущення корупції, створення рівних умов участі в конкурсі приватних перевізників та автопідприємств, встановити відповідальність власників автостанцій за надання неякісних послуг пасажирам та перевізникам, а також за необґрунтоване підняття тарифів на свої послуги".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування