Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Львівщина вимагає в Януковича вигнати Азарова і весь Кабмін

Вівторок, 17 травня 2011, 17:16

Львівська обласна рада вимагає від президента висловити недовіру прем'єр-міністру та Кабінету міністрів і відправити їх у відставку.

За відповідне звернення до Віктора Януковича 17 травня проголосували 82 депутати з 96 зареєстрованих, повідомляється на сайті Львівської облради.

Депутати Львівщини зазначають, що прем’єр Микола Азаров досі не подав до парламенту план розвитку держави на 2011-й рік, а отже "такого плану просто не існує" і "уряд не знає, що робити".

Крім того, Львівська облрада не бачить реформ Кабміну, окрім адміністративної.

"З обіцяних президентом Януковичем 113 реформістських законів прийняли лише один, та й той – Податковий кодекс. Тепер до офіційно зареєстрованих та приховуваних від народу двох мільйонів безробітних в Україні додасться ще й чимала кількість підприємців малого бізнесу. Через місяць, коли цей уряд збирається скасувати спрощену систему оподаткування, кожне третє мале підприємство буде закрито", - йдеться у зверненні.

"Пенсійну реформу звели до підвищення пенсійного віку для жінок, скоротили пенсії для працюючих пенсіонерів, збільшили вислугу років до виходу на пенсію для військових. Єдине, що не змінили, – гігантські пенсії для себе та інших високопосадовців", - сказано в ньому.

Депутати облради також відзначають погіршення життя у 2010 році, зростання тарифів на житлово-комунальні послуги і цін на продукти, бензин, збільшення числа безробітних, тощо.

"12 мільйонів українців ледве-ледве зводять кінці з кінцями. Влада говорить, що витрати бюджету збільшено. Але кому йдуть ці гроші? У бюджеті на 2011 рік витрати на утримання Адміністрації президента збільшено на 40,9%, на Генпрокуратуру – на 77,8% і Кабінет міністрів – 11,7%", - констатує Львівська облрада.

Вона зазначає, що замість обіцяного розвитку виробництва, Україна збільшує імпорт найнеобхідніших продуктів харчування, а крім того багато бере в борг: "У минулому році державний борг України зріс на 40%. Лише за один місяць держава сплачує 8 мільярдів гривень як відсотки за ці борги. Це – на мільярд більше, ніж річні витрати на медицину".

"Ці міністри та президент стверджують, що борються із корупцією. Але насправді вони лише змагаються за право брати хабарі", - вважають депутати Львівщини.

"Наш президент закликає з білбордів: "Любіть Україну!". Сьогодні ми кажемо президентові Януковичу: "Вікторе Федоровичу, любіть Україну і Ви! Відправте уряд Азарова в повному складі у відставку!", - сказано в зверненні облради.

"Цей уряд має піти у відставку", - переконані у Львівській облраді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...