Ющенко готовий здати два аналізи крові, але є умова

Середа, 18 травня 2011, 17:10

Екс-президент Віктор Ющенко готовий здати на експертизу ще один аналіз крові після того, як Генпрокуратура чітко визначить процедуру відбору аналізу і його транспортування.

"Я готовий на співпрацю зі слідством", - заявив він у середу журналістам у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Ющенко повідомив, що з новим слідчим у його справі досягнута домовленість про те, що "Генеральна прокуратура... напрацьовує процедуру відбору крові, транспортування крові, підбор належних лабораторій, включаючи міжнародні".

Екс-президент також зазначив про свою вимогу, що Генпрокуратура повинна провести "належне розслідування" всіх своїх дій під час розслідуванні в попередні роки справи про його отруєння.

Він підкреслив, що готовий дати на експертизу в національну й міжнародні лабораторії не тільки новий аналіз своєї крові, але й кров зразка 2005 року, яка зберігається "до сьогоднішнього часу в надійному місці".

Ющенко при цьому не виключає, що, наполягаючи на проведенні аналізу тільки в українській лабораторії, Генпрокуратура хоче закрити справу.

Екс-президент переконаний, що при новій владі в Україні "сформувалася й посилилася група людей, які отримали надію, що сьогодні є гарний спосіб закрити цю кримінальну справу й зняти підозри, які були доведені слідством".

Ющенко також повідомив, що володіє інформацією, відповідно до якої фахівці, що підписали документи про експертизу його аналізів у міжнародній лабораторії, "відмовилися підписати документ про відповідальність".

5 вересня 2004 року Ющенко, будучи кандидатом у президенти, зустрічався з керівництвом Служби безпеки України, після чого відчув нездужання й 10 вересня був госпіталізований у віденську клініку.

Лікарі заявили, що Ющенко отруєний діоксином, причому отрута потрапила в організм пацієнта приблизно за 5 днів до госпіталізації. Пізніше було проведено низку експертиз. Повторна експертиза наприкінці травня 2006 року підтвердила факт наявності діоксину в організмі Ющенка.

Генпрокуратура хоче провести додатковий аналіз крові Ющенка.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування