Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Герман: Янукович подає хороший приклад молоді

Четвер, 19 травня 2011, 13:38

Радник президента Ганна Герман вірить, що президент Віктор Янукович підтримає законопроект про повну заборону реклами тютюну.

"Я вірю, що президент буде на боці тих, хто бореться зі шкідливими для здоров'я народу явищами", - сказала вона "Телекритиці".

"Повинна сказати, що добрий особистий приклад для народу подає президент України. Він не курить сам і пропагує здоровий спосіб життя. Це важливо, щоб лідер народу власним способом життя подавав зразки для молоді", - заявила Герман.

Нинішній радник президента була одним із ініціаторів законопроекту № 5164, коли очолювала парламентський комітет із питань свободи слова та інформації.

"Однозначно я активно підтримую цей законопроект. Заробляти гроші на нищенні здоров'я людей аморально і злочинно. Я і сьогодні, так само як тоді, коли була депутатом Верховної Ради, робила і буду робити все для того, щоб допомогти тим ентузіастам, які борються з рекламою тютюну", - заявила Герман.

За її словами, ситуація в цій сфері за останні роки в Україні значно поліпшилася.

"Коли я в 2003 році повернулася в Україну, то видовище було вражаюче: всі кафе під відкритим небом були облаштовані парасольками з рекламою сигарет. І на кожному столику стояли попільниці з такою ж рекламою. Нині серед молоді популярний рух "Життя без тютюну". Курити стає немодно", - вважає Герман.

На її думку, це означає, що українці ментально наблизилися до Європи.

"Ми стаємо європейським народом і в звичках. Це дуже позитивний процес. Я хотіла би відзначити великий внесок у боротьбу з курінням Миколи Томенка, який докладає багато зусиль на державному рівні для викорінення моди на паління взагалі", - додала Герман.

Як відомо, законопроект № 5164 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів) був ухвалений у першому читанні 30 листопада 2010 року 303 народними депутатами.

Він покликаний обмежити можливості тютюнових компаній рекламувати та стимулювати продаж цигарок.

16 травня цього року представники громадських організацій закликали депутатів не зволікати з ухваленням законопроекту і не дозволити тютюновим лобістам, які включені до складу робочої групи, змінити текст законопроекту в інтересах тютюнової індустрії під час його підготовки до другого читання.

31 травня відзначається Всесвітній день без тютюну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування