Могильов: "Тепер основна вимога до міліціонерів - допомагати людям"

Вівторок, 24 травня 2011, 09:31

У Міністерстві внутрішніх справ змінили критерії оцінки роботи міліції.

"Тепер основна наша вимога до співробітників міліції - допомагати людям", - повідомив голова МВС Анатолій Могильов в інтерв’ю газеті "Комерсант-Україна".

"Якщо співробітники не справляються зі своїми обов’язками, працюють за старинкою, заради статистики, їх необхідно карати - аж до звільнення з роботи. Я переконаний, що дуже скоро почнуться розмови про падіння рівня розкривання злочинів", - заявив він.

Могильов навів приклад Польщі, де "рівень розкривання становить усього 40%, а довіра громадян до польської поліції набагато вища, ніж у нас до міліції".

"Але, щоб домогтися цього, нам необхідно підвищити мотивацію співробітника правоохоронних органів. Рівень його заробітної плати повинен бути таким, щоб він не залежав від зовнішніх факторів", - заявив міністр.

"У нас рядовий патрульно-постової служби отримує трохи більше 1600 гривень, а охоронець у супермаркеті - як мінімум удвічі більше, хоча характер роботи схожий. Про яку в такому випадку мотивацію може йтися? Я думаю, що в нинішніх реаліях рядовий співробітник ППС повинен одержувати мінімум 4000 гривень", - сказав Могильов.

За його словами, "підвищивши зарплату, надавши соціальні гарантії, ми залучимо більше порядних людей з мотивацією чесно працювати в міліції".

Могильов зазначив, що "протягом тривалого часу міліція фінансується за залишковим принципом".

"Ми отримуємо близько 40% від необхідного. Але країна зараз не може вдвічі збільшити фінансування МВС. Отже, потрібно скорочувати особовий склад, щоб ми могли вирішувати свої завдання меншими витратами", - підсумував міністр.

"Сьогодні завдання полягає в тому, щоб оптимізувати правоохоронну систему в кількісному вираженні. Тоді ми зможемо підвищити співробітникам міліції заробітну плату й, відповідно, зробити професію міліціонера конкурентоспроможною на ринку праці", - сказав також він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування