Могильов просить журналістів ділитися інформацією

Вівторок, 24 травня 2011, 10:33

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов просить журналістів ділитися з міліцією інформацією про факти протиправних дій.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

Так, на зауваження про те, що за час його перебування на посаді голови МВС відзначаються факти порушення прав журналістів, Могильов зазначив: "Я прихильник того, щоб суспільство контролювало діяльність міліції. Одна з форм такого контролю - інформація в пресі".

"Я не кажу, що по кожному сигналу будуть вживатися репресивні заходи - досить часто такі обвинувачення бувають безпідставні. Але кожен факт обмеження прав журналістів ставиться на особливий контроль, і моментально проводиться перевірка", - запевнив він.

"Але, з іншого боку, і ми просимо журналістів: якщо ви дізнаєтеся про протиправні речі - поділіться інформацією з нами", - закликав міністр.

"Наприклад, інформація блогера Білозерської про підпал офісу Партії регіонів (громадської приймальні Партії регіонів у Києві в ніч на 1 січня). Це ж кримінальне діяння. Ми запитуємо: звідки у вас така інформація", - зазначив Могильов.

На запитання, чи тому до Білозерської приходила міліція й вилучала техніку, він відповів: "Без сумніву".

"За законом ми зобов'язані зібрати всі факти. Можливо, журналіст про щось замовчує", - припускає він.

"Але я готовий моментально реагувати на будь-які протиправні дії у відношенні журналістів. Щоранку мені доповідають із цього приводу. Якщо такі факти виявляються, начальник УВС на місці отримує вказівку негайно розібратися й доповісти в найкоротший термін про результати", - заявив міністр.

А на запитання, чи були результати, він відповів: "Безумовно".

"Я думаю, що з деякими гучними справами, пов’язаними з журналістами, ми найближчим часом розберемося", - сказав Могильов.

На запитання, чи має він на увазі справу харківського журналіста Василя Климентьєва, міністр сказав: "Не буду називати конкретних справ. Через місяць, якщо нічого не трапиться, усі будуть говорити, що Могильов пообіцяв, і нічого не було зроблено".

"Робота йде в усіх напрямках. Кожна справа, де потерпілим є журналіст, перебуває на особливому контролі", - запевнив Могильов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування