Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин прогнозує "війну" за правила гри

П'ятниця, 27 травня 2011, 11:20

Спікер Володимир Литвин сумнівається, що новий закон про вибори народних депутатів буде ухвалений до парламентських канікул.

Про це він сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на питання, чи буде ухвалений закон до закінчення цієї сесії.

"У мене з цього приводу є великі сумніви, оскільки його (законопроекту) немає у Верховній Раді. А коли буде проект закону, він повинен ще отримати висновок Венеціанської комісії. Це не обов'язково, але бажано", - заявив Литвин.

Спікер також підкреслив, що на сьогоднішній день у депутатів немає готовності до діалогу щодо виборчого закону.

При цьому Литвин зазначив, що формальний рівень дискусії, яка йде навколо майбутнього закону про вибори, треба перевести на якісно інший рівень.

"Поки що все це нагадує політичні торги, які не мають нічого спільного з відповідальною політичною дискусією", - зазначив він.

Спікер припустив, що виборчий закон вже восени може стати приводом для політичного протистояння.

"Я можу передбачити, що тема виборчого закону може стати просто приводом для політичного протистояння десь з осені цього року", - сказав Литвин.

Крім того, спікер висловив сподівання, що парламент ухвалить зміни до Податкового кодексу найближчим часом.

"Якщо буде все підготовлено - на наступному пленарному тижні (будуть прийняті зміни). Якщо ні, то в червні ми повинні це зробити, тому що далі відкладати не можна", - сказав Литвин.

Він повідомив, що відповідний законопроект вже надійшов до парламенту з Кабміну. Спікер нагадав, що в парламенті налічується від 30 до 40 пропозицій щодо змін до Податкового кодексу. На думку Литвина, тепер необхідно вийти на один документ.

Він нагадав, що зміни до Податкового кодексу були ухвалені у першому читанні і наразі профільний комітет готує законопроект до розгляду у другому читанні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування