Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонали піарять Тягнибока, щоб мобілізувати свого виборця?

П'ятниця, 27 травня 2011, 13:53

Понад 53% українців не бажають іти на вибори.

Про це в інтерв’ю "Україні молодій" заявила директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна.

Соціолог відзначила, що "падіння рейтингів Партії регіонів очевидне".

"Якщо узагальнити результати різних опитувань, зараз рейтинг ПР — приблизно 20% (тих, хто обіцяє піти на вибори), у Тимошенко — десь 15%", - зазначила вона.

"Під час опитування у квітні ми поставили запитання так: "Які політичні сили ви підтримуєте: ті, що зараз при владі, чи ті, що в опозиції?" Цікаві вийшли результати: у партії влади — 23%, в опозиції — 18%. Різниця, як бачимо, не разюча", - зауважила Бекешкіна.

За її словами, рейтинг довіри безпосередньо до Віктора Януковича — 27%. Не довіряють йому 53%. Минулого року ці цифри виглядали навпаки.

"Але найважливіше: 40% респондентів відповіли, що не підтримують ані владу, ані опозицію! Плюс є ті, хто не визначився. Крім того, ми отримали рекордно низьку кількість охочих іти на вибори — 53%. І ми знаємо, що ця цифра насправді ще нижча. Тому що політично апатичні люди здебільшого відмовляються спілкуватися з соціологом", - зазначила Бекешкіна.

Коментуючи події у Львові 9 травня та шанси "Свободи" пройти до парламенту, соціолог зазначила, що "Свобода" залізно має 3–4%, і за старим законом вона пройшла б до Верховної Ради.

"Чи має вона 5% — це ще питання. З іншого боку, резерв для голосів великий. За нашими даними, серед тих, хто збирається йти на вибори, 20% — не визначилися. Тут ще брати й брати голоси! Тому керівники "Свободи" намагаються схилити на свій бік найбільш радикально налаш­тованих виборців", - зауважила Бекешкіна.

На питання, чи можуть Тягнибока розпіарити, щоб вивести в другий тур виборів з Януковичем, сказала, що не вірить, що Тягнибока використають з цією метою.

"Але очевидно, що Тягнибока використовують, аби лякати виборців сходу, де розчарування владою дуже велике. Зараз довіра до Януковича на його вотчині — 50%, тоді як раніше зашкалювало за 80%. Тому Тягнибок потрібен владі, щоб мобілізувати свого виборця. Звичайно, було б ідеально вивести Тягнибока у другий тур на виборах Президента. Але навряд чи це вийде", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...