Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Генпрокуратурі бачать слід Тимошенко в закупівлі вакцинах

П'ятниця, 27 травня 2011, 23:33

У справі про закупівлю вакцин за завищеною вартістю звинувачуються чиновники, які працювали під керівництвом екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це заявив генпрокурор Віктор Пшонка в ефірі телеканалу "Інтер", коментуючи заяву "Батьківщини" про те, що закупівлю лікарських засобів здійснювало Міністерство охорони здоров'я за власною ініціативою.

"Винні чиновники уряду. Вони працювали під керівництвом Тимошенко", - зазначив він.

Генпрокурор уточнив, що є шість матеріалів аудиту уряду Тимошенко, "в тому числі і по закупівлі в Україні вакцини".

"Сьогодні цю кримінальну справу розслідує центральне слідство Міністерства внутрішніх справ, є заарештовані особи. Три особи під слідством, вони арештовані. Всього за матеріалами кримінальної справи проходить п'ять обвинувачених. З них два чиновники високого рангу", - розповів Пшонка.

"Слідство завершується. Матеріали будуть представлені суду", - додав він.

"До розгляду судом матеріалів кримінальної справи, вже в цивільному порядку, в господарському розгляді, визнана правильність напрямку слідства при розслідуванні кримінальної справи", - заявив генпрокурор.

Як відомо, 24 травня Окружний суд США по округу Орегон задовольнив позовні вимоги "Укрвакцини" у розмірі понад 19 мільйонів доларів, як грошовий еквівалент збитку від закупівлі вакцини від грипу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...