У Тимошенко натякають що за "вакцинними" схемами стоїть Азаров

Четвер, 26 травня 2011, 16:39

Закупівлю лікарських засобів, про які йдеться в рішенні американського суду за позовом "Укрвакцини", здійснювало Міністерство охорони здоров’я за власною ініціативою.

Про це завили в прес-службі "Батьківщини", коментуючи повідомлення Кабміну щодо цього судового рішення.

У "Батьківщині" заявили, що за закупівлі вакцин в МОЗ безпосередньо відповідав заступник міністра Зиновій Митник як керівник тендерного комітету міністерства.

"Це той самий Митник, який за особистої ініціативи Миколи Азарова був призначений міністром охорони здоров’я вже при владі Януковича", - йдеться у заяві.

"Не виключено, що й власники фірм-посередників, які наживалися на закупівлі ліків за схемами Митника, є людьми з оточення Азарова", - наголосили у прес-службі.

Як заявили у "Батьківщині", "про це свідчить і той факт, що прем’єр Азаров активно захищав свого ставленика під час розгляду у парламенті питання відставки Митника у 2010-му році – не зважаючи навіть на те, що у корупції Митника звинувачували однопартійці прем’єра з Партії регіонів".

"Отже, будь-які звинувачення уряду Азарова на адресу "папєрєднікав" щодо "накрадених" на вакцинах грошей є нічим іншим, як намаганням прикрити корупційні діяння Митника, який і відповідав за ці закупівлі, та перекласти відповідальність за це на інших посадових осіб", - зазначає прес-служба.

Крім того, в партії підкреслюють, що "свою об’єктивну оцінку так званій боротьбі із корупцією в Україні за урядування Азарова та президентства Януковича щойно дали в Європейському союзі, відзначивши нульовий прогрес в боротьбі із корупцією в 2010 році".

"Якщо ж Микола Азаров справді прагне повернути державі "накрадене", то йому варто почати із себе. Зокрема, повернути бюджетні кошти, незаконно приватизовану ним державну власність та вибиті рекетом у підприємців кошти фонду "Професіонал", які пішли на розбудову бізнес-імперії клану Азарових", - заявили у "Батьківщині".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування