Азаров виділив на День незалежності майже 200 мільйонів

Понеділок, 30 травня 2011, 17:23

На святкування 20-ї рiчницi незалежностi України видiлено понад 177 мільйонів гривень.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Загалом у рамках святкування ювiлейної дати передбачено проведення комплексу органiзацiйних, протокольних, культурних, творчих, iнформацiйно-просвiтницьких та iнших заходiв, а також проведення параду вiйськ", - зазначив він.

За словами прем'єра, на цей захiд спрямовано понад 177 млн грн, переважно цi кошти враховано в державному бюджетi на поточний рiк.

Крiм того, за словами Азарова, нинi формуються додатковi пропозицiї для внесення змiн до бюджету.

У свою чергу президент Віктор Янукович заявив, що святкування 20-ї річниці незалежності України має пройти на гідному рівні.

"20-у річницю незалежності ми маємо відзначити гідно. І заходи, які ми проводитимемо,  повинні пройти на найвищому рівні", – сказав Янукович, повідомляє прес-служба президента. 

Він нагадав, що цього року також відзначається 20-та річниця низки інших важливих подій, пов'язаних із здобуттям нашої незалежності.

Йдеться про підняття державного прапора у Києві (24 липня 1991 року) та прапорів у населених пунктах України,  Всеукраїнський референдум (1 грудня 1991 року), прийняття Акта проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року).

Янукович заявив, що відповідальність за гідне відзначення важливої дати насамперед несуть органи виконавчої влади.

Говорячи про відзначення річниці незалежності "як про важливу складову формування іміджу України", президент звернув увагу на особливу відповідальність у цьому питанні МЗС.

"Святкові заходи у столиці мають пройти за участю іноземних гостей і наших співвітчизників - представників української діаспори за кордоном. Нам обов’язково треба опрацювати це питання", – підкреслив Янукович.

"Нам необхідно зробити все, щоб подальша демократизація нашої країни покращувала життя людей і, безумовно, робила нашу країну сильнішою. Завдання, яке ми поставили перед собою, – за ближчі 10 років увійти до двадцятки найрозвинутіших країн світу – цілком лежить у площині нашої спільної відповідальності", – додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування