Янукович: кожне відомство хоче здерти з громадянина сотню-другу

П'ятниця, 10 червня 2011, 13:03

Державні установи, які беруть гроші з громадян за надання адміністративних послуг, - поза законом.

Про це заявив президент Віктор Янукович в ході засідання комітету з економічних реформ, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Говорячи про надання адміністративних послуг в Україні, Янукович зазначив, що в Україні сьогодні відсутнє чітке розуміння загальної кількості таких послуг, не визначено коло тих, хто повинен їх надавати.

"Кожне відомство дуже часто стоїть до останнього, зберігаючи в таємниці, можливість здерти з громадянина, підприємця сотню-другу гривень. Ми це добре знаємо", - сказав він.

Звертаючись до присутнього на засіданні прем'єру Миколи Азарова, Янукович зазначив: "Микола Янович, я чекаю від вас відповіді на те питання, яке я поставив ще на початку цього року".

"Коли ми не будемо за державні кошти утримувати підприємства, створені різними відомствами для надання державних послуг, а, якщо відверто, - більшість з них проводять корупційні дії. Скільки, 12 тисяч таких підприємств у нас?", - сказав президент.

Азаров відповів, що сьогодні немає ніякої правової основи для діяльності таких підприємств.

"Постановою Кабінету міністрів всі вони ліквідовані з 1 січня 2011 року і не мають права надавати платні послуги. Тому Генпрокуратура, Служба безпеки, МВС, будь ласка, перевіряйте", - підкреслив він.

Після цього Янукович зазначив, що всі державні установи, які беруть гроші з громадян за надання будь-яких довідок, - поза законом. "Ми їх утримуємо за бюджетні кошти, а вони ще з громадян гроші збирають", - підкреслив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...