Прокуратура виконала "шкільне" завдання Януковича

Субота, 11 червня 2011, 20:45

Органами прокуратури проведено перевірки законності закриття та призупинення діяльності загальноосвітніх навчальних закладів.

За результатами перевірки прокурорами порушено 3 кримінальні справи, принесено 61 протест, внесено 43 приписи та подання, притягнуто до відповідальності 13 службових осіб.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Генпрокуратури, впродовж останніх п’яти років реорганізовано, призупинено діяльність або ліквідовано 1,2 тисячі загальноосвітніх навчальних закладів. Скорочення загальноосвітньої мережі пов’язано, передусім, із зміною демографічної ситуації.

Реклама:

Натомість перевірками виявлено, що деякі рішення про закриття таких закладів прийняті з порушенням вимог законів.

Так, начальником відділу освіти Кривоозерської РДА Миколаївської області призупинено діяльність Червонорацької загальноосвітньої школи за відсутності учнів. Прокурором району зазначений наказ 25 квітня цього року опротестовано. Аналогічні порушення виявили прокурори Донецької, Миколаївської, Одеської, Хмельницької, Чернівецької областей та м. Севастополя.

Не вживаються заходи до збереження майна закритих установ. На подібні порушення реагували прокурори Дніпропетровської, Львівської та Чернівецької областей.

ВІДЕО ДНЯ

В ГПУ інформують також, що мають місце випадки незаконного відчуження майна навчальних закладів. Зокрема, колишній голова Шевченківської райдержадміністрації м. Києва незаконно видав розпорядження про передачу у власність комерційній структурі будівлі вечірньої школи. За цим фактом прокурором столиці 21 квітня цього року порушено кримінальну справу. Триває досудове слідство.

Виявлені порушення прав учнів на небезпечні і нешкідливі умови навчання, на безоплатне підвезення до місця навчання дітей, які проживають у сільських та віддалених місцевостях. На такі порушення реагували прокурори Волинської, Кіровоградської, Луганської, Одеської та Чернігівської областей.

Як повідомлялося, 12 травня президент Віктор Янукович доручив міністру освіти Дмитру Табачнику спільно з Генпрокуратурою розібратись, чи були порушення при закритті середніх шкіл в Україні й доповісти про це протягом 10 днів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування