Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Богословська: "Нафтогаз" намагався списати борги Тимошенко перед Росією

Четвер, 16 червня 2011, 19:28

Представники "Нафтогазу" за часів прем’єрства Юлії Тимошенко робили спроби списати борги ЄЕСУ перед Росією.

Про це йдеться у звіті тимчасової слідчої комісії парламенту, оприлюдненому у четвер головою комісії Інною Богословською.

"Ми маємо докази, що величезна кількість посадовців, в тому числі і "Нафтогазу України", під час керування уряду Тимошенко, робили спроби розрахуватися за приватними боргами Тимошенко. Це додатково зараз досліджується", - сказала вона.

Також, за її словами, ці спроби робилися і за часів прем’єрства Павла Лазаренка.

"Ми досліджуємо зараз багаторічну переписку, згідно з якою робилися спроби перетворити приватні борги Тимошенко на державний борг України. І навіть зарахувати приватні борги Тимошенко у якості орендної плати за Чорноморську військову базу. Це все документи, а не наші домисли", - зазначила Богословська.

"Ми маємо лист, підписаний прем’єр-міністром Лазаренком, яким він звернувся до прем’єр-міністра Росії Чорномирдіна, де запропонував зробити схему заліків з бюджетом Росії за участі компанії, визначеної урядом України – ЄЕСУ, яка належала Тимошенко і членам її сім’ї", - додала вона.

За словами Богословської, "завдяки цій схемі, за 2 операції – одна на 250 мільйонів доларів, друга – на 200 мільйонів, борги перед "Газпромом" були замінені боргами перед Міністерством оборони Росії".

"Тобто борги між двома господарюючими суб’єктами були перетворені на борги українського господарюючого суб’єкта перед державою", - сказала вона.

"І у 1997 році Росія почала вимагати від України розрахуватися за приватні борги ЄЕСУ. Останній раз Міноборони РФ звернулося до "Нафтогазу" з вимогою розплатитися за борги ЄЕСУ 1 липня 2009 року", - додала Богословська.

Крім того, за її словами, у ТСК є документальні докази про те, що "компанія Тимошенко і членів її сім’ї ЄЕСУ, а також компанія Торговельний дім "Босфор" засновані кіпрською офшорною компанією, власницею якої є Тимошенко і її чоловік".

"Те, що встановлено вже, фактично підтверджує кримінальний злочин "перевищення владних повноважень", який передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 10 років з позбавленням права займати державні посади. Але на цьому не закінчується робота тимчасової слідчої комісії. Наше завдання – дослідити факти, які можуть свідчити про державну зраду", - сказала Богословська.

"Тому справа про перевищення влади іде до суду, а те, чим ми займаємося, - це значно гірше і страшніше для країни", - додала вона.

У звіті, ухваленому депутатами, Верховна Рада доручає тимчасової слідчої комісії "вжити заходів щодо з'ясування змісту переговорів Юлії Тимошенко та Володимира Путіна".

Як відомо, у середу Богословська оприлюднила відповідь від Міністерства оборони РФ, згідно з якою у корпорації ЄЕСУ був непогашений борг перед Міноборони Росії станом на момент газових переговорів між Росією і Україною в 2009 році.

Вона також заявила, що борги компаній Тимошенко перед Росією призвели до конфлікту інтересів і зробили екс-прем'єра залежною при підписанні газових контрактів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
17:06
фото15 років тюрми отримав російський агент "Лексус", який шпигував на Харківщині
Усі новини...