Українці зможуть довше бути у прикордонній зоні Словаччини

П'ятниця, 17 червня 2011, 14:55

Україна та Словаччина домовилися збільшити термін безперервного перебування громадян у прикордонних зонах обох держав з 30 до 90 днів протягом 180 днів.

Відповідна угода про внесення змін і доповнень до угоди про малий прикордонний рух була підписана у присутності президентів Віктора Януковича та Івана Гашпаровича у Братиславі у п’ятницю, повідомляє прес-служба президента України.

Крім того, нею запроваджено безкоштовний порядок оформлення дозволів на місцевий прикордонний рух, а також зменшення терміну розгляду заяв громадян про оформлення зазначених дозволів з 60 до 30 днів.

Також у Братиславі підписали міжурядову угоду про військові поховання. Вона створює правове поле для розвитку співпраці в питаннях ідентифікації, реєстрації, впорядкування та утримання українських і словацьких військових поховань, ведення письмового або електронного обліку військових поховань, обміну списками жертв війни.

Крім того, при президентах укладено угоди: між Запорізькою ОДА та Бансько-Бистрицьким автономним краєм і між Харківською ОДА та Трнавським краєм-  про торговельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво; між Дніпропетровською областю та Братиславським краєм про співпрацю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування