Західні журналісти поставили українським містам для Євро двійки й трійки

Субота, 18 червня 2011, 18:41

Західні журналісти, що оцінювали підготовку українських та польських міст до Євро-2012, найнижчу оцінку поставили Донецьку.

Як повідомляє "Дзеркало тижня. Україна", міжнародний прес-тур "One year to go" був організований УЄФА та місцевими комітетами.

Згідно з висновками журналістів, Донецьк отримав 2,9 бала за 5-бальною шкалою. Крім твердої "п'ятірки" за стадіон, місто заробило: за аеропорт — 3,2, за дороги — 3,1, за готелі — 2,0, за відпочинок — 2,0 і за саме місто — 2,1.

Водночас Київ отримав найвищу оцінку серед українських міст – 3,7 бала.

НСК "Олімпійський" отримав 3,1 бала. Проте термінал F в аеропорту "Бориспіль" — 4,5. Окремо взятий Київ у позиції "city" заробив оцінку — 4,3. Перспективи відпочинку в столиці журналісти встигли оцінити в 4 бали рівно, стан доріг — в 3 бали, готелі — в 3,7 бала.

Разом з тим, Львів отримав середній бал – 3,5. Стадіон міста оцінили на 2,6, аеропорт — 2,1, дороги — 3 бали рівно, готель "Дністер" — 3,8, саме місто — 5,0, відпочинок і дозвілля — 4,7.

Водночас у Харкові західні журналісти були вражені не містом, а інвестором підготовки міста до чемпіонату Олександром Ярославським.

Він ще в автобусі перервав розповідь гіда і англійською мовою спілкувався з журналістами.

"Як результат — близько 15 позитивних публікацій про нього (а отже, про Харків і Україну) в знакових газетах Англії, Голландії, Франції, Іспанії, Італії, Польщі", - пише видання.

Оцінки ж, які отримав Харків у анкеті, такі: аеропорт — 4,4, стадіон — 4,4, дороги — 2,7, місто — 3,0, відпочинок — 2,7. Середній бал — 3,44.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...