Герман: Нам потрібен список "інтегральних" історичних подій і тем

Четвер, 23 червня 2011, 15:32

Ганна Герман вважає, що Україні необхідний перелік історичних подій, які мають однаково сприйматися в усіх регіонах України.

Про це радник президента - керівник головного управління з гуманітарних і соціально-політичних питань Адміністрації президента заявила "ЛІГАБізнесІнформ".

Так, на запитання, що влада робить, щоб українці з різних регіонів країни з розумінням ставилися до історії різних частин держави, Герман сказала, що це питання гуманітарної концепції.

"Нам потрібен, спрощено кажучи, список подій і тем, які мають бути інтегральними, повинні сприйматися в усіх регіонах України, матимуть загальнонаціональну цінність. Поза всяким сумнівом, День Перемоги буде в перших числах цього списку", - заявила вона.

За словами Герман, країні потрібно визначитися з "гуманітарними цінностями, від яких не може відмовитися жоден регіон".

"Але є і якісь локальні цінності, місцеві традиції, які дорогі для одного регіону, а для іншого - ні. Ми повинні зробити так, як говорив президент під час президентської кампанії: ми не повинні говорити регіонам, до яких пам’ятників вони можуть класти квіти", - зазначила вона.

При цьому, за словами Герман, загальнонаціональні цінності мають бути безсумнівні. "Тут влада повинна бути жорсткою, повинна пояснити деяким провокаторам, що в країні є, кому навести лад", - сказала вона.

"Я думаю, після 9 травня були зроблені дуже правильні висновки. Ми провели правильну роботу. Тому 22 червня наша стратегія підтвердилася", - вважає Герман.

"Тепер потрібно продовжувати цю роботу й закінчити концепцію гуманітарної політики, над якою зараз працює Академія наук України", - заявила радник президента.

За її словами, "підготовка концепції загалом готується до завершення".

"Я думаю, що на найближчій гуманітарній раді ми зможемо порушити це питання, бо президент приділяє цій темі дуже велике значення", - сказала Герман.

Вона констатувала, що культура зараз фінансується за залишковим принципом, а "чиновники обкладені папірцями, а не реальними проблемами людей".

Герман додала, що "марнославство й зарозумілість" чиновників на місцях часто "просто приголомшує".

"Концепція, я сподіваюся, допоможе вирішити багато проблем", - сказала радник президента

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування