Ванникова: Ющенко будує не віп-готель, а культурний центр і церкву

Четвер, 23 червня 2011, 16:22

Екс-президент Віктор Ющенко будує в Карпатах культурний центр в рамках зеленого туризму та церкву на власній земельній ділянці.

Про це "Українській правді" повідомила прес-секретар екс-президента Ірина Ванникова.

"Віктор Андрійович дійсно займається будівництвом, але не в Микуличинах, а в Татарові недалеко від свого будинку, на прилеглих до будинку землях. Це дуже невелика ділянка – 27 соток", - сказала Ванникова.

"Він там будує культурний центр. Це не Межигір'я, і не його приватна резиденція, це культурний центр. Його мета - надати нового подиху народним музичним традиціям Карпат, відновити народні карпатські промисли, проводити там різні етнофестивалі", - повідомила вона.

За словами прес-секретаря, екс-президент хоче зробити виставку старожитностей и музей для людей.

"Це не буде закрита зона, не будуть закриті віп-будинки. Це буде частиною зеленого туризму. Туди зможуть приїхати всі, хто забажає. Звичайно, якщо йдеться про туристів, там будуть гостьові будиночки. Очевидно, що там буде колиба, щоб люди могли харчуватися", - додала Ванникова.

Вона також додала, що Ющенко будує там дерев'яну церкву, яка буде називатися Церква усіх святих українського народу.

"Це певного роду символ, бо ця церква за задумом Ющенка, має служити для всіх українських православних конфесій. Одну з них мають розписати майстри Петриківки – уявіть, яка це буде краса! Іншу частину мають прикрасити гуцульською плоскою різьбою", - розповіла вона.

За словами Ванникової, Ющенко почав цим займатись після відходу від президентських справ минулого року.

"Там зараз все на початковій стадії будівництва. Але повірте, це дуже шляхетний задум, спрямований на розвиток і просування цього карпатського регіону", - зазначила вона.

Ванникова також повідомила, що "фото, яку поставила "Газета по-українськи" – будинок з баштою – це будинок не Віктора Ющенка, він не має до нього жодного відношення".

"Це стороння людина будується по сусідству", - додала вона.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News