Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Богословська: Тимошенко поводиться як Мауглі

Середа, 29 червня 2011, 19:30

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко допускає грубі порушення, що стосуються процедури судового процесу.

Таку думку озвучила депутат від Партії регіонів, глава Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування обставин підписання газових контрактів між Україною і Росією в 2009 році Інна Богословська, повідомляє прес-служба партії.

Коментуючи поведінку екс-прем'єра в Печерському суді Києва на третьому засіданні у її справі, Богословська заявила, що "своєю хамською поведінкою Тимошенко грубо порушує процедуру судового ведення процесу".

"Підсудна радить судді подивитися в паспорт, щоб з'ясувати її прізвище. Це не просто вчинок, який можна якось оцінювати з морально-етичної точки зору. Це - грубе порушення процедурних норм, передбачених чинним законодавством, і неповага до суду", - підкреслила депутат.

Вона пояснила, що, відмовляючись відповідати на процедурні питання в залі суду, обвинувачена перешкоджає веденню судового засідання.

Коментуючи оціночні судження обвинуваченої про судове засідання ("це не суд, це - фарс" і т.д.), Богословська зазначила, що висловлювання, що принижують суд, суперечать правилам ведення правосуддя, а неповага до суду в багатьох країнах світу передбачає відповідальність, у тому числі - кримінальну.

"Це зайвий раз демонструє лицемірство обвинуваченої: з одного боку, вона намагається добитися правосуддя, з іншого - витирає об нього ноги", - заявила депутат.

На думку політика, даною ширмою підсудна Тимошенко і її адвокати намагаються приховати відсутність захисної бази.

"Безумовно, красивий виступ у суді - це гарна підмога для захисту, проте якісний захист завжди будується на фактах. Жодний емоційний виступ, не підкріплений доказами, не звучить переконливо. Захист Тимошенко фактів, що спростовують аргументи обвинувачення, на жаль, не має", - сказала вона.

"Оскільки демократія - це завжди, в першу чергу, дотримання формальної процедури, поведінка Тимошенко та її прихильників на суді так само далека від справжньої демократії, як Мауглі - від представника стародавнього дворянського роду. І наряд від Луї Віттона не в змозі приховати це разюча відмінність", - резюмувала Богословська.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: