Соціологи Януковича нарахували, що українцям стало веселіше жити

Четвер, 14 липня 2011, 17:31

Серед українських громадян зрiс рiвень позитивного ставлення до полiтичної та економiчної ситуацiї в країнi.

Про це заявив керiвник соцiологiчної компанiї Research&Branding group Євген Копатько на прес-конференцiї в четвер у Києвi, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, на 10% зменшилася кiлькiсть українцiв, не задоволених економiчним становищем у країнi, i сягає наразi 67%. На 13% збiльшився рiвень позитивного ставлення до полiтичної ситуацiї в Українi. В березнi нею були не задоволенi 67%, а тепер - 54%.

26% українцiв позитивно ставляться до iнституту президента, 63% - негативно. 16% опитаних ставляться позитивно до дiяльностi уряду, 74% - негативно, 18% позитивно сприймають опозицiю, 68% - негативно.

Копатько наголосив, що поширювана у ЗМI iнформацiя про те, що, згiдно з деякими соцiологiчними дослiдженнями, сукупний рейтинг "помаранчевих" сил перевищив рейтинг провладних сил, не вiдповiдає дiйсностi.

"Якщо серед опозицiйних сил немає солiдарностi, то автоматичного зрощування їх рейтингу не буде", - сказав вiн.

Крiм того, соцiолог вважає, що в разi ухвалення закону про змiшану виборчу систему буде дуже складно за допомогою соцiологiчних дослiджень передбачити можливу конфiгурацiю парламенту.

Експерт прогнозує, що з осенi поточного року настане пожвавлення полiтичного життя, з середини серпня в суспiльствi активно обговорюватимуться питання пiдбиття пiдсумкiв сiльськогосподарського сезону, економiчного розвитку країни.

Копатько також зазначив, що за рiк значно зменшилася кiлькiсть громадян України, якi пiдтримують укладенi з РФ харкiвськi угоди. Кiлькiсть тих, хто пiдтримує цей договiр, зменшилася з 60% до 38%.

Загалом, за даними його соцiологiчної компанiї, на сьогоднi 37% українцiв задоволенi своїм життям, 60% не задоволенi, в березнi цi цифри становили 31% i 66% вiдповiдно.

Як відомо, компанiя Research&Branding group неодноразово під час виборів співпрацювала з партією регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...