У Бойка порадили збити ціни на бензин

Вівторок, 19 липня 2011, 10:34

Учасникам ринку нафтопродуктів рекомендують знизити ціни на бензин А-95 і дизпаливо протягом найближчих трьох днів.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні експертно-аналітичної групи (ЕАГ) з питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів та розвитку нафтопереробної промисловості при Міненерговугілля, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

Враховуючи попереднє рішення групи, оновлена верхня межа цінового коридору для бензину марки А-95 становить 9,85 гривні за літр, а для дизельного палива - 9,4 гривні за літр.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко зазначив, що нинішня світова тенденція на ринку нафтопродуктів і нафти дозволяє операторам українського ринку зменшити ціни на нафтопродукти.

"Ми хочемо, щоб люди у нас бачили тенденцію до зниження вартості нафтопродуктів, враховуючи зменшення ціни на нафту на світових ринках. Хочу ще раз наголосити, що наша найголовніша задача - це стабільність на ринку", - зазначив він.

"Я вважаю, що зараз ми пройшли найбільш важкий період , коли у наших сусідів був дефіцит, і це могло відбитися на нас", - заявив міністр.

Бойко подякував учасникам ринку, які за часів цінових коливань витримували необхідний баланс і в частині ресурсів, і в частині ціни.

Під час засідання групи її учасники також відзначили, що нині ситуація на українському ринку нафтопродуктів є стабільною і прогнозованою.

За оцінками учасників, запаси пального на ринку дозволяють повністю забезпечити попит на бензини усіх марок і дизпаливо в Україні в короткостроковій і довгостроковій перспективах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування