Азаров хоче швидко полагодити трубу

Вівторок, 19 липня 2011, 10:48

Україна почала реалізацію проекту "Модернізація і реконструкція магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород".

Як повідомляє УНІАН, реалізація проекту почалася зварюванням символічного золотого стику трубопроводів, в якій взяли участь прем`єр Микола Азаров і міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко.

Виступаючи на початку церемонії, Азаров відзначив важливість модернізації ГТС. "Нам належить виконати в найкоротші терміни величезну за обсягом роботу", - сказав прем'єр.

Він зазначив, що необхідність модернізації ГТС викликана тим, щоб зберегти і розширити можливості України з транзиту газу.

"У нас немає іншого виходу. Ви знаєте, цього року стає до ладу північна гілка обхідного газопроводу "Північний потік", ведуться проектні роботи з будівництва обхідного "Південного потоку", - сказав Азаров.

"Ми маємо нашим партнерам європейським і Росії продемонструвати всі конкурентні переваги нашої газотранспортної системи. А для цього потрібна масштабна реконструкція побудованого і введеного в експлуатацію 30 років тому газопроводу", - наголосив прем`єр.

Церемонія відбулася на промисловому майданчику газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород поблизу міста Богуслав Київської області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News