Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров наказав міністру "повідривати голови"

Середа, 20 липня 2011, 10:32

Прем'єр Микола Азаров доручив міністру охорони здоров'я Олександру Аніщенку розібратися з ситуацією навколо ліків від гемофілії.

Про це він заявив на засіданні Кабміну.

"Ось газета "Факти" звертає увагу міністра охорони здоров'я. Вчора був сюжет відповідний на каналі "Інтер", - сказав Азаров.

"Щоб врятувати хворого на гемофілію, який потрапив у ДТП, лікарі збирали останні ампули фактору згортання крові зі всієї України. Тепер ліки можна дістати лише на чорному ринку", - процитував прем'єр замітку.

"Уряд не може проходити повз такі повідомлення ЗМІ. Якщо це правда - повідривайте голови у тих, хто це допустив, Олександре Володимировичу. Інакше своєю головою поплатитесь. Я вам даю місяць на це, якщо це правда", - наголосив він.

"Якщо це неправда - зберіть прес-конференцію і, будь-ласка, проінформуйте спільноту", - сказав Азаров.

За його словами, "держава виділила необхідні кошти". "Тому ваше завдання, щоб ніде не було такої ситуації. Я направлю комісію КРУ, представників секретаріату, для перевірки ситуації на місцях", - наголосив прем'єр.

"Треба знайти неординарне рішення - знаходьте неординарні рішення. Підключайте наші торгово-економічні місії закордоном. Підключайте виробників, але рішення повинне бути знайдено у найкоротші терміни", - додав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування