Чепак запевняє, що Януковичу ставили незаплановані запитання

Четвер, 21 липня 2011, 13:20

Прес-секретар президента Дарина Чепак запевняє, що перед прес-конференцією Віктора Януковича 8 липня запитання з журналістами не узгоджувалися.

"Питання не узгоджувалися. Але очевидно, що я завжди запитую в журналістів, які теми їх цікавлять. І це нормальна робота прес-секретаря", - заявила вона, відповідаючи письмово на запитання "Телекритики".

"Ясно, що 440 людей, які акредитувалися на захід, опитати неможливо. Але з результату 5-10 опитаних легко скласти собі уявлення. Я проводила ці опитування десь за місяць перед прес-конференцією, щойно ми почали її готувати. Але впевнилася, що всі запитання залежать від інформаційного простору, і покинула цю практику. Як колишній редактор я впевнилася, що можу спрогнозувати більшість тем, які цікавлять журналістів", - зазначила Чепак.

"Те, що запитання були не заплановані, було видно неозброєним оком. Одна журналістка поставила запитання, на яке президент дав відповідь у вступному слові, наприклад. Якби питання були сплановані, таких історій, звісно, не було б", - додала вона.

"Я надавала слово згідно з оголошеним форматом і беручи до уваги побажання журналістів. Це моє право модератора... В будь-якій студії керує одна людина - це модератор, чи ведучий. Але точно не гості", - наголосила вона.

"Я ще можу погодитися на список, який складає прес-служба, як організатор заходу. Але в нашій ситуації кілька представників руху "Стоп цензурі!" вирішили взяти на себе функції і повноваження і всіх журналістів країни, і прес-служби, і модератора, не даючи колегам, які не входять до руху, слова сказати", - заявила прес-секретар.

Водночас, Чепак запросила учасників руху "Стоп цензурі" на заходи в рамках програми "Відкрита розмова" і засідання міжвідомчої робочої групи, яка опрацьовує факти перешкоджання діяльності журналістів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...