Суд розглядатиме справу Діденка окремо від інших

Понеділок, 25 липня 2011, 15:18

Печерський райсуд Києва виділив в окреме провадження справу у відношенні до колишнього першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка.

Таким чином суд задовольнив прохання захисту Діденка, передає кореспондент "Української правди".

За словами адвоката Ігоря Степанова, згідно з Кримінально-процесуальним кодексом декілька справ можуть бути об’єднані в разі, якщо підсудний по них проходить спільником з іншими підсудними або обвинувачується по кількох епізодах.

"У даному випадку справи були об’єднані механічно, тому що в скоєнні злочину, в якому обвинувачується Діденко, в нього немає співучасників, і так само він не є співучасником злочинів, які інкримінують іншим (Макаренку й Шепітьку)", - сказав він.

За словами адвоката, тепер комп’ютерна система має визначити суддю, який вестиме справу, після чого розгляд продовжиться.

На запитання, чи вважає він, що окреме провадження пришивдишить процес розгляду і зробить його більш об’єктивним, Степанов відповів: "Я вважаю, що в зв’язку з цим розгляд справи пришвидшиться".

Як відомо, міжнародний арбітражний трибунал у Стокгольмі 8 червня 2010 року зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 11 млрд куб. м газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 млрд куб. м газу.

Служба безпеки України порушила справу за обвинуваченням посадових осіб НАК "Нафтогаз України" і Державної митної служби в розтраті приналежного компанії RosUkrEnergo АG природного газу і його незаконного розмитнення у лютому-березні 2009 року.

У даній справі були арештовані Ігор Діденко і представники митниці Анатолій Макаренко і Тарас Шепітько. Макаренко був арештований наприкінці червня, Діденко - в липні 2010 року.

26 квітня цього року Печерський райсуд Києва направив у Генеральну прокуратуру справу за обвинуваченням Діденка, Макаренка і Шепітька.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:45
оновлюєтьсяРакетний удар: в країні оголошена масштабна повітряна тривога
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
Усі новини...