Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича клянуться, що не надсилали листа від Корнякової

П'ятниця, 29 липня 2011, 12:59

Адміністрація президента заявляє, що не втручається у судовий процес по "газовій справі" екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби АП у відповідь на статтю в "Українській правді" про те, що адміністрація президента безпосередньо здійснює вплив на справу Тимошенко.

"Адміністрація президента рішуче відкидає звинувачення у втручанні в судовий процес та у впливі на його учасників, що з’явилися у ЗМІ", - сказано в повідомленні.

"Подібні звинувачення, що ґрунтуються на інформації, відображеній у властивостях електронного документу, не витримують жодної критики!", - вважають в АП.

"Ніяких розпоряджень від посадових осіб адміністрації президента щодо підготовки прес-релізу для заступника міністра палива та енергетики, колишнього заступника Генерального прокурора не надавалося", - наголошують в адміністрації Януковича.

Водночас прес-служба зазначає, що за опублікованою у ЗМІ інформацією розпочато перевірку, а про результати буде поінформовано громадськість і ЗМІ.

Водночас у п'ятницю "Українська правда" отримала іншого листа за авторством екс-заступника Генпрокурора Тетяни Корнякової. Цього разу він прийшов з адреси міністерства палива та енергетики, де вона працює заступником міністра.

У "свойствах" файлу також змінено автора документу. Текст листа також трохи відрізняється, однак все одно стосується новини із заголовком "Ще один свідок обвинувачення став на сторону Тимошенко".

"Цей заголовок спотворює суть моєї позиції і перекручує усе сказане мною в судовому процесі. Моя позиція чітка і послідовна", - зазначає Корнякова.

"У своїх показаннях, даних мною як на досудовому слідстві так і в суді, я посилалась на висновки Інституту держави і права ім.Корецького та висновки Мінюсту, згідно з якими директиви делегації "Нафтогазу" на переговори з "Газпромом" стосовно укладення контракту купівлі-продажу природного газу у 2009-2019 роках та контрактів про обсяги та умови транзиту газу через територію України на період з 2009 по 2019 роки, затверджені Тимошенко 19.01.2009 року, не можуть кваліфікуватись як директиви уряду, затвердження яких регулюється законодавством України", - сказано в листі.

"Тому я ще раз вимагаю від інтернет-видання "Українська правда" вибачення і опублікування мого листа", - сказано в документі.

Водночас сама Тимошенко неодноразово наполягала, що давала свої особисті директиви, і вони ніяким чином не були директивами уряду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...