Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров вирішив зайнятися безпекою шахт

Неділя, 31 липня 2011, 17:02

Уряд докладе максимум зусиль для організації безпечної роботи у вугільній галузі.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров у Луганській області на шахті "Суходільська-Східна", повідомляє прес-служба уряду.

Азаров повідомив, що наступне засідання уряду, яке пройде у середу, буде присвячене питанням безпеки роботи у вугільній галузі.

"Ми цю тему заслуховуватимемо на спеціальному засіданні уряду, на якому розглянемо питання безпеки роботи на шахтах", - підкреслив прем'єр.

"Вугілля для нас - це стратегічний товар, особливо в умовах таких високих цін на нафту та газ. Проте нам вугілля потрібне не такою ціною. І тому нам необхідно зробити роботу цієї важкої, самовідданої професії безпечнішою. І тут роботу уряду буде значно посилено", - відзначив Азаров.

Він також узяв під особистий контроль надання допомоги, у тому числі й матеріальної, сім'ям шахтарів, які постраждали на шахті "Суходільська-Східна".

Азаров заявив, що міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко поінформував його про хід ліквідації наслідків аварії на шахті.

В ході поїздки до Луганської області Азаров також пообіцяв, що протягом року буде вирішене питання забезпечення м. Суходільська якісною питною водою.

Прем'єр також взяв участь у панахиді за загиблими шахтарями шахти "Суходільська-Східна" у Свято-Володимирському кафедральному соборі Луганська.

У неділю в Луганській області поховали 15 гірників шахти "Суходольська-Східна", повідомляє Інтерфакс-Україна. Ще двох шахтарів поховали в суботу.

В результаті вибуху метаноповітряної суміші на шахті загинуло 26 осіб. Двоє потерпілих перебувають у реанімації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування