Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров натякає, що ціна на газ скоро підірве дружбу з Росією

Середа, 10 серпня 2011, 16:14

Ціна на російський газ для України, навіть з урахуванням знижки за харківським угодами, не є ринковою, тому її варто переглянути.

Про це прем'єр Микола Азаров заявив під час відкриття українсько-російського форуму "Друга хвиля світової кризи і перспективи українсько-російських економічних відносин", передає "ЛІГАБізнесІнформ".

Азаров зазначив, що причиною негативного для України торговельного сальдо з Росією є в першу чергу зростання цін на природний газ.

"Навіть з урахуванням тієї знижки, яка була обумовлена "харківськими угодами", ціна зараз не є ринковою", - сказав він.

Азаров зазначив, що ціна газу для України на сьогоднішній день вище, ніж для деяких європейських країн.

"Це що, в інтересах Росії? Взагалі будь-який нерівноправний договір - він що, в інтересах довгострокового стратегічного співробітництва? Рано чи пізно нерівноправний договір підриває основу такого довгострокового співробітництва. Який би він не був вигідний, на певному етапі однією із сторін наявність такого нерівноправного договору рано чи пізно підірве, і дуже серйозно підірве основи довгострокового співробітництва ", - підкреслив прем'єр.

Нагадаємо, у першому кварталі 2011 року ціна на російський газ для України становила $ 263, у другому - $ 296. У третьому кварталі уряд очікує $ 348, у четвертому - $ 388 за тисячу кубометрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування