Азаров готовий рятуватися від кризи в ЄЕП?

Середа, 10 серпня 2011, 16:49

Прем'єр-міністр Микола Азаров відзначає важливість економічного співробітництва України і Росії в зв'язку з загрозами другої хвилі світової фінансової кризи.

Про це він сказав на 9 засіданні україно-російського форуму, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Є великий оптимізм у плані того, що усе-таки світ не накриє друга хвиля кризи, але тим часом, є і певні ризики і сумніви", - заявив Азаров.

"І в цій ситуації взаємопідтримка і взаємодопомога наших двох серйозних економік була б надзвичайно важливою", - сказав прем'єр.

На його думку, Україна могла б більш тісно співробітничати з Росією й іншими країнами митного союзу в рамках Єдиного Економічного Простору в окремих галузях економіки, зокрема в галузі агропромислового комплексу, на світових ринках.

"Наш експортний потенціал приблизно 24 мільйонів тонн зерна. У Росії, наскільки мені відомо, порядку 35 млн тонн. Казахстан має експортні можливості 15 млн тонн. Складемо - і одержимо дуже серйозну частку світового ринку. Так виникає питання: як легше виходити на цей ринок - разом чи окремо?" - додав він.

На думку прем'єра, україно-російські відносини останнім часом трохи ускладнилися в першу чергу через питання про формалізацію участі України в митному союзі ЄЕП.

При цьому Азаров підкреслив, що торгово-економічні відносини між країнами в першому півріччі розвивалися досить позитивно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування