Балозі доручили зайнятися ліками

Середа, 17 серпня 2011, 10:49

В Україні склалася неприйнятна ситуація з забезпеченням ліками.

Про це на засіданні уряду заявив прем'єр Микола Азаров.

"Стан справ з забезпеченням лікарськими засобами у нас не просто поганий, а неприйнятний. При тому, що необхідне фінансування на державну закупівлю ліків надано повністю", - зазначив він.

"Вже середина восьмого місяця року, а Міністерство охорони здоров'я не закупило необхідні ліки. При чому, критично необхідні певним категоріям хворих. Наприклад, хворим на гемофілію", - заявив Азаров, додавши, що "цьому немає виправдання".

"Ніякі посилання на процедуру, на об'єктивні складності не приймаються. Вісім місяців хворі люди без ліків. МОЗ не впорався зі своїми обов'язками. Виходу з безвідповідально заблокованої ситуації не запропоновано", - сказав прем'єр.

За його словами, МОЗ створив в країні "практично надзвичайну ситуацію".

"Тому уряд на спеціальному засіданні у понеділок прийняв неординарне рішення - оскільки склалася надзвичайна ситуація, міністру з надзвичайних ситуацій Балозі доручено зв'язатися безпосередньо з виробниками ліків", - зазначив Азаров.

Прем'єр наголосив, що уряд створив комісію на чолі з першим віце-прем'єром Андрієм Клюєвим для розслідування причин блокування закупівлі ліків і визначення відповідальності керівників МОЗ.

Водночас він висловив впевненість, що "буквально через 5 років кожна людина, де б вона не жила, отримає медичну допомогу абсолютно нової якості".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування