Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпку можуть дати 10% прохідних місць - експерт

П'ятниця, 19 серпня 2011, 20:51

Люди віце-прем`єра Сергія Тігіпка можуть отримати до 10% місць у прохідному списку Партії регіонів.

Таку думку висловив керівник Центру прикладних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, повідомляє Gazeta.ua.

"Можливо, їм дадуть 10%, бо в його партії був непоганий рейтинг", - зауважив Фесенко.

Експерт не виключає, що партія Віктора Балоги "Єдиний центр" та Народна партія Володимира Литвина вслід за "Сильною Україною" віллються до лав "регіоналів".

"Передумови для таких прогнозів - Азаров, коли оголошував про злиття Партії регіонів та "Сильної України", запросив й інші політичні сили приєднуватися. Ініціатива є. Так просто такі заяви не робляться", - вважає експерт.

Фесенко припускає, що зараз ведуться переговори.

"Питання у тому, яка наступна партія буде оголошена як та, що приєднується до Партії регіонів. Скоріше за все, це будуть партії Балоги та Литвина, бо вони прямі союзники Партії регіонів", - зазначає політолог.

"Їх політичні сили мають не дуже гарну рейтингову ситуацію - близько 1%. Навіть при 3% прохідному бар'єрі це не залишає їм шансів провести фракцію у парламент. Їх може врятувати тільки мажоритарка. Тому для них є мотивація домовлятися про входження до Партії регіонів", - пояснив він.

"Але головне, що, скоріше за все, їм пояснили, що на мажоритарних округах їхні люди можуть йти тільки від Партії регіонів. Литвину можуть дати 2-3 місця у прохідній частині та пообіцяти зберегти для нього посаду спікера", - заявив Феченко.

"На 1-2 місця може претендувати Балога. Але треба врахувати, що зараз знизився рейтинг Партії регіонів. Тому прохідна частина буде меншою, ніж зараз. Це буде приблизно 80-100 депутатів, а не 200, як зараз", - спрогнозував політолог.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...