Герман непокоїть відсутність багатих українців

Субота, 20 серпня 2011, 09:45

Радника президента Ганну Герман непокоїть майбутнє української мови.

Про це начальник головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань адміністрації президента заявила під час інтернет-чату, повідомляє УНІАН.

"Я тривожуся за майбутнє української мови. Тому що бачу, що не лише ці два роки, а й протягом останніх 20 років, сфера її вживання невпинно звужується", - зазначила Герман.

Вона підкреслила, що "в Україні практично немає багатих українців".

"Люди, які володіють газетами, телеканалами, заводами і фабриками, у своїх сім’ях, як правило, послуговуються не українською мовою. Немає моди на українську мову", - вважає радник президента.

"Дуже дорожу тим, що репрезентуючи владу, я завжди послуговуюся українською мовою. Це – найменше, що я можу зробити для її утвердження та підтримки", - додала вона.

Водночас, на думку Герман, потрібні потужні гуманітарні проекти з розвитку мови, української літератури, книговидання, кіно і театру.

Натомість в Україні немає людини, яка б займалася цими гуманістичними питаннями, зазначила Герман: "Відмова від посади прем’єр-міністра з гуманітарних питань була помилкою уряду. Ця помилка дається взнаки".

Водночас вона висловила задоволення з приводу заснування в Україні інституту уповноваженого з прав дитини.

"Думаю, що в уряді нам потрібна людина, відповідальна за захист тварин, тваринного і рослинного світу", - сказала також чиновниця.

"Адже нищиться природа. Міністерство екології сьогодні не може чи не хоче цим займатися. Тож вкрай потрібен уповноважений від громадськості, який мав би право бути присутнім на засіданнях Кабінету міністрів...", - вважає Герман

На прохання порозумітися з міністром освіти Табачником, якого "підтримують дуже багато громадян України і ненавидять оскаженілі націоналісти", радник президента обіцяла подумати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News