Герман: арештом Тимошенко Україну хочуть відвернути від Європи

Понеділок, 22 серпня 2011, 17:46

Радник президента Ганна Герман сподівається, що арешт Юлії Тимошенко не призведе до зриву підписання угоди про асоціацію України з Євросоюзом.

Про це вона заявила на прес-конференції в понеділок.

"Я маю одну надію, що Захід вже зараз починає розуміти, що євроінтеграція для України є важливою і не може протиставити долю однієї людини, навіть якщо це така видатна і хороша людина, як Юлія Володимирівна, і долю держави, напрямку, куди рухається держава", - сказала Герман.

"Я думаю, що всю цю історію з Юлією Тимошенко дуже добре використовували ті сили, які хочуть повторити історію з "Кольчугою" (поширення колишнім офіцером Держохорони майором Миколою Мельниченком інформації про продаж систем "Кольчуга"режиму Саддама Хусейна)", - додала радник президента.

На її думку, "той, хто розробив цей сценарій, прекрасно знав", що Тимошенко в першу чергу буде апелювати до Заходу, і заявила, що сценарій реалізовувався з метою відвернути Україну від євроінтеграції.

"Вся задумка цієї історії дуже проста - повернути європейський напрям України, куди вона йде, в інший бік і ослаблену Україну в особі ослабленої влади штовхнути в іншу сторону", - зазначила Герман.

"Все дуже примітивно і Юлія Тимошенко потрапила на цей гачок. Мені шкода її, бо не знаю, чи усвідомлює вона, як буде використано її ім'я для знищення України", - сказала вона.

При цьому вона категорично спростувала, що автори такого сценарію сидять "на Банковій" в адміністрації президента. "Я це спростовую", - заявила радник президента.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News