Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук: Майдану не буде, тому що немає поводиря

Вівторок, 23 серпня 2011, 13:57

Перший президент Леонід Кравчук не вірить у повторення Майдану найближчим часом.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Дело".

"Хоча я і не називаю це революцією, але для цього потрібно, щоб ідея змін жила в людях. Адже Радянський Союз розвалився не тому, що цього захотів Кравчук, там, Єльцин, Шушкевич... Люди вже не хотіли так жити, країна не хотіла жити так після того, як втратила 6 млн. жертв через голодомор, через репресії. І в Росії те ж саме", - нагадав він.

"Коли в той час почалася підготовка до виборів президента і люди відчули, що їх знову обмежують, не тільки в хлібі насущному, але не дають їм можливості навіть висловити свою волю щодо голосування – кого вибирати, за що голосувати, як вибирати – вони були абсолютно готові до протесту", - відзначив президент.

За його словами, і зараз люди готові до протестів.

"Наприклад, середній бізнес, підприємці, прийшли на "Майдан". Їх же ніхто не скликав – це люди готові до протесту. Але "Майдан" міг би повторитися тільки в тому випадку, якщо знайдеться людина, якій люди б повірили", - відзначив Кравчук.

"Зараз вони, на жаль, уже майже нікому не вірять. Вони втратили віру. Їх зрадили. Зрадили ті, хто стояв на "Майдані", зрадили ті, хто прийшли до влади. Зрадили і зраджують увесь час. В усьому – і в матеріальних, і в життєвих, і в інших питаннях. І тому вони протест носять у собі. Щоб вийти з протестом на вулицю, потрібен поводир. Сьогодні його, поки що, немає", - сказав президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування