Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Васильківських терористів" передали Пшонці

Четвер, 25 серпня 2011, 16:32

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу проти "васильківських терористів" за матеріалами Служби безпеки України.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Кримінальну справу порушено щодо двох депутатів Васильківської міської ради за ознаками готування до вчинення терористичного акту, виготовлення та зберігання з метою розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення терористичних актів та незаконного зберігання вибухових речовин і боєприпасів.

У прес-центрі повідомили, що за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст. 14 та ч.2 ст. 258, ч.1 ст. 258-2 та ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України, затримано три особи.

Під час проведення обшуків за місцем проживання цих осіб виявлено вибухову речовину – тротил, бойові набої, схему виготовлення саморобного вибухового пристрою, листівки з погрозами щодо вчинення вибуху та інші заборонені до вільного обігу предмети.

Також слідчим відділом УСБУ в Київській області порушено  кримінальну справу проти громадянина Ш. за ознаками терористичної діяльності.

Як повідомляє прес-центр СБУ, на даний час призначено низку експертиз для дослідження вилучених у підозрюваних предметів. Встановлюється причетність до вчинених злочинів інших осіб, вирішується питання щодо застосування запобіжного заходу щодо затриманих.

Адвокат затриманих В'ячеслав Мартинюк підтвердив "Українській правді", що проти чотирьох його підзахисних порушені кримінальні справи. Він також повідомив, що трьох свідків допитують в управлінні СБУ у Київській області півтори доби. Протягом цього часу до них не допускають адвокатів. Ще двох свідків уже випустили з СБУ.

За словами Мартинюка, працівниками СБУ проводяться слідчі дії у будівлі виконавчого комітету Васильківської міської ради. "Будівля повністю заблокована, нікого не впускають і не випускають, навіть адвокатів", - сказав захисник.

Нагадаємо, раніше представники Служби безпеки України провели обшук у квартирі депутата Васильківської міськради Сергія Бевза.

Як відомо, СБУ в понеділок заявило, що розкрило підготовку теракту на День незалежності, який мовляв планувався активістами організації "Патріот України". За підозрою в підготовці теракту 22 серпня затримали трьох, серед яких був Бевз. Наступного ранку всіх відпустили.

Однак ввечері 23 серпня СБУ затримало шістьох осіб.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування