Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Репортери без кордонів" розкритикували розподіл "цифри" в Україні

Четвер, 25 серпня 2011, 16:14

Міжнародна організація "Репортери без кордонів" закликає Нацраду з питань телебачення і радіомовлення переглянути результати конкурсу з розподілу ліцензій на цифрове мовлення.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на УНІАН, яке цитує лист генерального секретаря організації Жана-Франсуа Жульяра до голови Національної ради Володимира Манжосова.

У листі наголошується, що "Репортери без кордонів" хотіли б привернути увагу на скрутне становище, в якому опинилось багато українських регіональних та національних телеканалів в результаті конкурсу на розподіл місць у цифровому мультиплексі, підсумки якого Нацрада оголосила минулого тижня.

"Ми стурбовані такими результатами конкурсу, оскільки в них не дотримано принципів незалежності та плюралізму ЗМІ, що гарантуються статтею 34 Конституції України", - наголошують репортери.

"Прихована цензура, що здійснюється шляхом упередженого розподілу частот, матиме згубні наслідки для свободи слова в Україні", – йдеться в листі.

Жульяр зауважив, що незрозумілими були критерії розподілу частот на національному рівні. На його думку, результати конкурсу, оголошені 18 серпня, викликають стурбованість щодо незалежності ЗМІ, адже більшість частот надали телеканалам, які відомі своїми зв’язками з владою.

Як відомо, 18 серпня були оприлюднені результати конкурсу з розподілу ліцензій на цифрове мовлення, після чого виявилося, що право на "цифру" отримали канали, що належать бізнесменам Валерію Хорошковському, Віктору Пінчуку, Рінату Ахметову та Борису Колеснікову.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування