Азаров поставить умови МВФ. А Росія і так нікуди не дінеться

П'ятниця, 26 серпня 2011, 13:29

Прем’єр Микола Азаров не вважає, що Україні конче потрібен черговий транш Мiжнародного валютного фонду.

"Грошi нам нинi, ще раз кажу, не потрiбнi. Якщо вони будуть потрiбнi, значить ми поїдемо у Вашингтон, поставимо певнi умови, виконання умов, якi вимагатимуть вiд нас кредитори, i отримаємо цей транш. Нiяких перешкод для отримання транша не iснує", - заявив вiн журналiстам у п'ятницю.

Азаров наголосив, що спiвпраця України та МВФ вiдбувається не просто активно, а й розвивається.

За його словами, те, що мiсiя МВФ вiдклала свiй вiзит в Україну, є результатом переговорiв мiж Україною та фондом.

"Учорашня заява МВФ свiдчить про те, що спiвпраця не просто триває, а активно розвивається. Реальна ситуацiя полягає в тому, що наш мiнiстр фiнансiв i наш мiнiстр палива та енергетики, голова Нацiонального банку провели переговори з керiвництвом МВФ i домовилися визначити, як виконується програма, i намiтили термiни приїзду мiсiї", - заявив Азаров.

За словами прем’єра, окрім МВФ тривають iнтенсивнi переговори з Росiєю.

"Ми ведемо iнтенсивнi переговори i з Росiєю, i з Європейським Союзом. Це означає, що ми взаємозв'язанi та потребуємо одне одного", - сказав вiн..

"Ми надзвичайно потрiбнi i Росiї, i Європейському Союзу, звiдси i Росiя i ЄС висувають свої умови, свої вимоги. Якби ми були не потрiбнi, хто з нами розмовляв би", - зазначив вiн.

Також Азаров пообіцяв зробити все, що вiд нього залежить, щоб пенсiйну реформу було остаточно законодавчо оформлено.

"Пенсiйна реформа стане законом однозначно. Не прем'єр-мiнiстр ухвалює закони, але прем'єр-мiнiстр зробить усе, щоб пенсiйна реформа стала законом", - додав керівник уряду.

Нагадаємо, проведення пенсiйної реформи в Українi - одна з обов'язкових умов видiлення третього транша МВФ за програмою stand-by.

"Інтерфакс"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...