Азаров вимагає від чиновників правди

П'ятниця, 26 серпня 2011, 19:41

Прем‘єр Микола Азаров вимагає від чиновників правдивої інформації про стан підготовки шкіл до 1 вересня.

Про це він заявив на розширеній колегії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, повідомляє прес-служба Кабміну.

Прем'єр підкреслив, що інформація чиновників МОНмолодьспорту про 100% готовність усіх навчальних закладів до нового навчального року не відповідає дійсності.

Азаров нагадав, що у четвер він відвідав київську загальноосвітню школу №258 у Дніпровському районі - типову школу столичних "спальних районів", збудовану 25 років тому.

За словами прем‘єра, він хотів на власні очі перевірити об'єктивність інформації чиновників про готовність шкіл до 1 вересня.

"Методом "лотереї" ми вибрали школу, і що виявилось? Що дах протікає, що взимку дітям холодно, що в їдальні не зовсім якісне харчування, що фасадна плитка відвалюється і може травмувати дитину... Це що, 100% показник готовності школи?", - обурився Азаров.

Прем‘єр наголосив на необхідності надання чесної, правдивої інформації у системі державного управління.

"Нам не потрібно нікого обманювати. Нам не потрібні цифри, які спотворюють реальну ситуацію. Тому що не знання реальної ситуації унеможливлює прийняття вірних державних рішень", - підкреслив він.

За його інформацією, найбільша кількість недобудованих та не готових до 1 вересня навчальних закладів у Одеській (39) та Тернопільській (28) областях. 21 школу не здали в експлуатацію у Закарпатській та по 20 у Київській і Хмельницькій областях.

Найменше довгобудів у Сумській (1), Кіровоградській (1), Донецькій (2), Херсонській (2) областях та у містах Києві (3) і Севастополі (1).

Всього в Україні недобудованими залишаються 279 навчальних закладів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...