Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович відвоював у Верховної Ради 20 гектарів біля Чорного моря

Понеділок, 29 серпня 2011, 10:49

Вищий господарський суд повернув Держуправсправами при президенті право володіння пансіонатом "Гліцинія" на березі Чорного моря.

Про це повідомляє видання "Дело".

До цього рішення санаторій перебував на балансі здравниці Верховної Ради. Право на володіння "Гліцинією" виборював "Міжнародний дитячий центр "Артек", що входить в структуру ДУСі.

Половина території пансіонату - пам'ятник садово-паркового мистецтва в Лівадії, решта - ботанічний заказник. На території "Гліцинії" знаходиться понад 10 тис. кв. метрів житлових і інших приміщень.

Засідання Вищого госпсуду кілька разів переносилося.

У березні та квітні 2011 року Севастопольський госпсуд і Севастопольський апеляційний господарський суд відібрали у Держуправсправами і передали Верховній Раді право розпоряджатися санаторієм.

У 2004-му Кабмін Віктора Януковича перевів "Гліцинію" у ведення ДУСі. Після цього пансіонат був закріплений за Міжнародним центром "Артек", незважаючи на відстань між ними в 40 км.

Пізніше дитячий табір отримав право на відчуження пансіонату, невдовзі після чого здравниця була продана російському ВТБ Банку. Вартість будівель і споруд в договорі купівлі-продажу була оцінена в 77,9 мільйонів гривень.

Російські ЗМІ тоді писали, що "Гліцинія" повинна стати однією з літніх резиденцій президента Росії Володимира Путіна. Але протягом 2005-2008 років українські суди за позовом прокурора Криму визнали незаконним відчуження здравниці.

Щоб повернути пансіонат, в 2008 році Верховна Рада зі свого бюджету повернула ВТБ Банку 36,4 мільйона гривень авансу. Тоді ж судді повернули пансіонат "Гліцинія" на баланс санаторію Верховної Ради "Нижня Ореанда".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування