Азаров натякає, що українцям доведеться ще 5 років помучитися

Понеділок, 12 вересня 2011, 16:24

Прем'єр Миколай Азаров сподівається, що через 5 років Україна стане менш залежною від імпорту газу.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Сподіваюся, років через 5 ми вперше зітхнемо вільно і побачимо, що залежність від імпортного газу вже некритична", - написав він.

За словами Азарова, уряд зараз серйозний зайнявся енергозбереженнями.

"Сьогодні винесли на обговорення проект: за 2 роки установити лічильники тепла у всіх квартирах. Тобто, люди будуть платити не "на коло" за весь будинок, а персонально за своє опалення. І зможуть самі регулювати витрати. Зараз вирішуємо, як компенсувати виготовлення таких лічильників на вітчизняних підприємствах", - відзначив прем'єр.

Азаров висловив подяку усім, хто "підтримав нашу позицію в газових переговорах".

"Для нас це дуже важливо. Уряд зобов'язаний забезпечити всіх громадян можливістю одержувати достатню кількість газу за прийнятною ціною. От з цього ми виходимо, коли ведемо переговори і доводимо нашим російським партнерам, що, у першу чергу, несправедлива ціна завдає шкоди інтересам наших громадян", - заявив прем'єр.

"Але справа не тільки в переговорах з Росією. Це очевидно, що надмірна залежність від імпортного газу - погана для нас перспектива. Тому так серйозно ми зайнялися непростими довгостроковими проектами збільшення власного видобутку", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...