Тимошенко хочуть забрати на обстеження до Бельгії

Четвер, 15 вересня 2011, 18:35

Президент Європейської народної партії Вілфред Мартенс засмучений тим, що йому не дозволили відвідати екс-прем'єра Юлію Тимошенко в СІЗО.

Він уточнив, що має намір просити бельгійських лікарів надати їй медичну допомогу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я переконаний, що пані Тимошенко і її колеги потребують негайної медичної допомоги. Я готовий звернутися до асоціації лікарів нашої країни, щоб надати таку допомогу", - сказав він на прес-конференції в четвер у Києві.

Мартенс зазначив, що хотів відвідати Тимошенко в СІЗО, однак його туди не пустили.

У зв'язку з цим, за його словами, це питання було піднято на зустрічі з президентом Віктором Януковичем.

"Я свою промову до президента почав з того, що мені не дозволили відвідати Юлію Тимошенко. Президент відповів мені після виступу з багатьох питань,.. він сказав, що поважає мої переконання", - зазначив президент ЄНП.

Генпрокуратура звинувачує Тимошенко у перевищенні службових повноважень при укладанні "газових контрактів" з РФ в 2009 році, чим державі було завдано збитків на суму понад 1,5 мільярдів гривень.

Суд почав розгляд "газової справи" 24 червня. 5 серпня на засіданні суду Тимошенко була арештована.

19 серпня соратники Тимошенко заявили, що її стан здоров'я різко погіршився, після чого екс-прем'єр заявила про це в суді.

Вона настійно просила дозволити їй медичне обстеження у особистого лікаря і медсестри, оскільки не довіряє лікарям з СІЗО і надісланим фахівцям МОЗ, а також побоюється про розголошення інформації про стан здоров'я.

Екс-прем'єр неодноразово відмовлялася від огляду комісією з фахівців МОЗ, до складу якої були включені її особистий лікар і медсестра.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування