Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман виправдовує Кучму й хоче відкрити суд над Пукачем

Субота, 17 вересня 2011, 12:35

Радник президента Ганна Герман не вірить у причетність екс-президента Леоніда Кучми до замовлення вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

"Я ніколи не вірила і не вірю в те, що Кучма мав будь-яке відношення до замовлення вбивства Гії", сказала вона у коментарі "Телекритиці".

"Кучма як ніхто інший не був зацікавлений у тому, щоб послаблювати державу таким резонансним вбивством. Думаю, що це був проект якогось іншого сценарію", - сказала Герман.

Вона переконана, що у справі Гонгадзе не повинно бути ніяких секретів від суспільства.

"Цей суд повинен бути відкритим, і я не бачу сьогодні потреби засекречувати щось у цій справі, яка стала колосальним компрометуючим фактором для України, яку Леонід Кучма дуже влучно назвав "глобальною геополітичною цінністю", - додала Герман.

За її словами, кожна спроба щось приховувати в справі Гонгадзе, закривати, вживати якісь технології, говорити про якихось рятівників України, нікуди не приведе.

На її думку, "вся ця справа набагато простіша і набагато банальніша, ніж нам здається".

"Рано чи пізно ця правда, яка набагато простіша, ніж ми собі уявляємо, стане відомою", - каже Герман.

"Думаю, що в цій справі присутній також побутовий елемент, про який чомусь ніхто досі не говорить", - додала вона.

За словами Герман, нинішня влада зробила значний поступ у розслідуванні цієї справи. "Хоча справу треба, безперечно, відкрити", - повторила вона.

16 вересня виповнилося 11 років, відколи зник Георгій Гонгадзе. У Печерському суді столиці тривають слухання справи Олексія Пукача, якого звинувачують у вбивстві Гонгадзе. Суд проходить у закритому режимі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування