Азаров хвалиться, що готовий до кризи

Понеділок, 19 вересня 2011, 17:58

Чинний уряд за півтора року роботи зробив Україну менш вразливою до впливу можливої світової фінансово-економічної кризи.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров у понеділок у Києві на засіданні прес-клубу з представниками економічних видань, повідомляє Укрінформ.

"Та робота, яку здійснював уряд упродовж півтора року і завдяки якій вдалося зменшити дефіцит бюджету, є найголовнішим антикризовим заходом, який дає змогу нам зараз говорити про те, що ми готові до можливої світової кризи набагато краще, ніж це було у 2008 році", - наголосив він.

Як зазначив глава уряду, набагато простіше закрити дефіцит Держбюджету у 2,5 відсотка, ніж майже у 20 відсотків.

"Якщо ми не зможемо у разі кризи віднайти кредитні ресурси у 2,5 відсотка, ми закриємо це за рахунок внутрішніх ресурсів. На 2,5 відсотка скоротити видатки набагато простіше, ніж на 17 відсотків", - сказав Азаров.

Він підкреслив, що у 2008 році на початку світової кризи попередній уряд не мав конкретних програм з протидії фінансово-економічній кризі.

Виконавчий директор міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко підтвердив, що на думку експертного середовища, нині Україна готова до можливої світової кризи краще за деякі європейські держави.

За його словами, реалізація урядової програми з імпортозаміщення дасть змогу заощадити значний обсяг валюти.

Крім того, уряд продовжить переговори з РФ щодо перегляду газових угод 2009 року. Водночас уряд розраховує з 2013 року збільшити видобуток власного газу на півтора мільярда кубометрів на рік.

"Ми пішли на великі затрати і придбали дві платформи для видобутку газу, і вже починаючи з І-го кварталу наступного року вони будуть встановлені на шельфі Чорного моря. Близько року знадобиться на те, щоб вони розпочали видобуток газу, і вже з 2013 року Україна отримає додатково приблизно 1,5 мільярда кубометрів газу", - сказав Азаров.

Глава уряду прогнозує, що у 2012 році значного зниження попиту на український метал на світових ринках не буде, тому валютні надходження до держбюджету не зменшаться.

Азаров підкреслив, що уряд стимулюватиме розвиток внутрішнього ринку, зокрема й ринку металу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News