Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк пішов судом на пенсійну реформу без його поправки

Вівторок, 20 вересня 2011, 13:48

Депутат Арсеній Яценюк вимагає в суду визнати протиправними дії Верховної Ради при повторному розгляді 6 вересня закону щодо реформування пенсійної системи.

Він подав відповідний адміністративний позов до Вищого адміністративного суду України, повідомляє прес-служба "Фронту змін".

У позові зазначається, що 8 липня поточного року парламент 248 голосами ухвалив у цілому закон "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи", 6 вересня закон розглянули повторно, потім спікер підписав його та невідкладно направив на підпис президенту, а 10 вересня Віктор Янукович підписав закон.

Однак Яценюк заявляє, що "повторний розгляд закону супроводжувався ігноруванням положень Конституції, законів України та грубим порушенням законодавчої процедури".

Зокрема, 6 вересня до законопроекту були внесені змістовні поправки, хоча за регламентом після ухвалення закону в цілому внесення змін - за винятком виправлення граматичних чи технічних помилок - допускається лише за пропозицією спікера, зазначає Яценюк.

Таким чином, голова Верховної Ради Володимир Литвин порушив принцип верховенства права, заявляє екс-спікер.

За словами Яценюка, "Литвин, свавільно трактуючи положення статті 131 Регламенту, використовуючи передбачену цією статтею Регламенту процедуру усунення неузгодженості, 6 вересня вніс на розгляд Верховної Ради закон, прийнятий 8 липня 2011 року, в який були внесені змістовні поправки".

Яценюк вимагає визнати протиправними дії Верховної Ради під час повторного розгляду закону "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи".

Як відомо, 6 вересня 245 народних депутатів з провладної більшості проголосували за скасування норми, яка передбачала "осучаснення пенсій – їхній перерахування на базі середньої зарплати 2009 року, а не 2006-2008, як відбувається зараз".

За словами Яценюка, який і вносив відповідну поправку, це дозволило б 10 мільйонам пенсіонерів збільшити виплати на 334 гривень на місяць.

Він переконаний, що саме ця поправка загальмувала підписання закону про пенсійну реформу, яким збільшувався пенсійний вік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...