Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович запевнив генсека НАТО, що він – "однодумець"

Середа, 21 вересня 2011, 08:29

Президент України Віктор Янукович виступає за продовження конструктивного партнерства між Україною і Північно-Атлантичним Альянсом.

Про це він заявив під час зустрічі з генсекретарем НАТО Андерсом Фог Расмуссеном у Нью-Йорку, повідомляє прес-служба президента.

"Ми позитивно оцінюємо досягнутий рівень відносин з Альянсом, їх прагматизм і націленість на конкретний результат. На нашу думку, це є надійною запорукою продовження конструктивного партнерства між Україною і НАТО", - сказав Янукович.

Він запевнив, що Україна цінує партнерські відносини з НАТО.

"Для України є важливими ті принципи, які сповідують НАТО та Європейський Союз – демократія і верховенство права, і ми їх неухильно дотримуємося. У цьому питанні ми однодумці", - сказав Янукович.

У свою чергу, Расмуссен дав високу оцінку співпраці України та НАТО, зокрема у миротворчих місіях в Афганістані та Косово.

Генсек Альянсу запросив Україну долучитися до ініціатив НАТО, зокрема до участі в антипіратській операції "Океанський щит".

Янукович погодився: "Наші національні інтереси і наші громадяни страждають від піратських нападів. Ми зацікавлені в тому, щоб зробити свій внесок у боротьбу з піратством".

Президент доручив відповідним міністерствам опрацювати це питання спільно з фахівцями НАТО.

Янукович і Расмуссен також обговорили питання внутрішньої політики України.

Генсек Альянсу запросив Україну взяти участь у наступному саміті НАТО, який відбудеться у Чикаго у травні 2012 року.

Також Расмуссен запросив Януковича відвідати штаб-квартиру Організації для виступу на Раді НАТО.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: