Яценюк: Янукович повинен дати відмашку на ліквідацію "статті Тимошенко"

Середа, 21 вересня 2011, 19:05

Якщо ініціатива ліквідації статті Кримінально-процесуального кодексу, за якою судять Юлію Тимошенко, буде виходити від президента, то Верховна Рада її підтримає.

Про це заявив лідер "Фронту змін", депутат від НУНС Арсеній Яценюк у середу в Брюсселі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"До парламенту вже внесено законопроект про приведення українського кримінального законодавства до європейських стандартів", - розповів політик.

"Він ліквідує ст.365, яка введена в дію не з 1960 року, а з 1927 року, і якщо президент захоче, то більшість проголосує за цей закон швидше, ніж зайде до зали парламенту", - сказав він.

При цьому Яценюк зазначив, що якщо цього не станеться, що Україна не отримає угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі з Євросоюзом і буде "черговий цикл загострення відносин між Києвом, Брюсселем, Вашингтоном і Москвою".

"Україна буде рухатися шляхом авторитарної держави, що є нічим іншим, як першим кроком до міжнародної ізоляції. Якщо цього не станеться (закон про ліквідацію ст.365 КПК не буде проголосований) це означає згортання демократії в Україні", - сказав він.

При цьому лідер "Фронту змін" висловив думку, що Тимошенко зробила політичний вчинок і вона повинна нести політичну відповідальність, яка настає на виборах.

"Якби Генпрокуратура довела, що в результаті цих дій вона отримала вигоду, акції, гроші, то тоді цю кримінальну справу і вирок один - в'язниця. Я впевнений, що в українського керівництва знайдеться достатньо розуму, щоб знайти вихід із ситуації, куди вони загнали себе і загнали Україну", - підкреслив Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News