Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кужель не йде в Регіони через "жах", який роблять із бізнесом

Четвер, 22 вересня 2011, 11:08

Політик Олександра Кужель вважає ситуацію з компанією ProstoPrint, яка випускала футболки з написом "Спасибо жителям Донбасса…", зведенням рахунків.

Про це вона заявила в інтерв’ю Радіо "Свобода", коментуючи те, що власник компанії ProstoPrint Денис Олейников оголосив, що змушений виїхати з України з родиною через загрозу розправи.

"Це просто зведення рахунків, тому що це є згортання свободи слова, це є згортання можливості висловлювати позицію, яка незгодна з владою. Він (Олейников) оголосив, що починає тур "Не бійся" і буде їздити по регіонах України, щоб об’єднати людей", - зазначила Кужель.

"Я думаю, що то є замало – "Не боятися"! Треба пропонувати, що треба робити! Бо всі судові процеси, все, що зараз робиться в контрольних органах, все що робиться зараз з землею, на місцевих рівнях – це просто жах!", - додала вона.

Кужель зазначила, що не може сприйняти ситуацію з ProstoPrint, "бо це не є поодинокий випадок".

"На жаль, сьогодні, – ви знаєте, що підприємці практично всі мають мій мобільний телефон (в часи прем’єрства Юлії Тимошенко Кужель очолювала Державне агентство з питань регуляторної політики і підприємництва - ред.), – вони телефонують із різних кутків України, і ця ситуація є дуже поширеною", - зазначила вона.

Кужель, яка ще є заступником голови партії Сергія Тігіпка "Сильна Україна", заявила: "Причина мого невступу до Партії регіонів якраз є та ситуація, як ставиться ця влада до бізнесу".

Політик упевнена, що зараз "треба створювати серйозний громадянський рух – об’єднувати всі громадські об’єднання".

"Тому що немає окремо питання підприємництва, окремо жінок, окремо – екології. Всі ці питання пов’язані з нашим правом на життя. Бо сьогодні я підприємець, завтра я – споживач. Для того, щоб сказати "не так!", треба сказати, як", - зазначила Кужель.

"Зараз до мене звернулося дуже багато людей – і не тільки підприємців, – які запропонували створити серйозний громадянський рух. Ми навіть маємо вже назву, і думаю, що найближчим часом я про це оголошу", - повідомила вона.
 
За словами Кужель, рух може називатися "Громадський опір" і об’єднувати громадські організації "з підписанням хартії на відстоювання права на життя". "Не тільки підприємництво. Це і вчителі, і лікарі, і ми з вами, споживачі, і діти, і "чорнобильці" з "афганцями" (увійдуть у рух)", - зазначила вона.
 
Кужель планує очолити цю організацію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування