Ціни на нафту різко впали

П'ятниця, 23 вересня 2011, 12:25

Ціни на нафтові ф'ючерси за підсумками торгів 22 вересня впали до найнижчих значень за шість з половиною тижнів.

Нафта на біржах Лондоні та Нью-Йорка за підсумками торгів 22 вересня 2011 р різко впала в ціні. Ціни на нафтові ф'ючерси за один торговий день втратили в середньому 5,4% і впали до найнижчих значень за шість з половиною тижнів.

Результати торгів на біржах для нафтових контрактів першої позиції 22 вересня склали:

- в Лондоні на електронній товарній біржі InterContinental Exchange Futures Europe (IСE Futures Europe) офіційна ціна ф'ючерсу IPE Brent Crude (листопад) втратила 4 дол. 87 центів (-4,4%) і встановилася на позначці 105,49 дол./бар. при діапазоні цін по операціях за сесію 104,85-109,59 дол./бар.;

- в Нью-Йорку на терміновій товарній біржі New York Mercantile Exchange (NYMEX) офіційна ціна ф'ючерсу Light, Sweet Crude Oil (листопад) впала на 5 дол. 41 цент (-6,3%) і встановилася на позначці 80,51 дол./бар. при діапазоні цін по операціях за сесію 79,66-85,00 дол./бар.

За підсумками торгового дня напередодні офіційні ціни на нафту на біржах встановилися на найнижчому рівні після 9 серпня поточного року. Падіння цін на нафтові ф'ючерси було викликано масовою ліквідацією довгих позицій.

Ринок нафтових ф'ючерсів 22 вересня залишався під тиском побоювань падіння попиту на енергоносії. Такі настрої сформувалися на ринку після заяви керівництва ФРС США про наявність "серйозних ризиків", здатних істотно погіршити стан справ в американській економіці.

Падінню цін на нафту напередодні також багато в чому сприяла обстановка на міжнародному валютному ринку FOREX. Долар 22 вересня значно підріс проти євро і інших валют, забезпечивши непривабливі умови для спекулятивних покупок нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлені у валюті США, пише ТСН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування