Депутати не закрили бланкову годівницю

П'ятниця, 23 вересня 2011, 14:06

Депутати відмовились відмінити платні виписки з держреєстру.

За відповідний проект проголосував лише  61 депутат.

Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи та фізичної особи – підприємця" було скасовано свідоцтво про державну реєстрацію та замість нього запропоновано використовувати виписку або витяг з Єдиного державного реєстру.

"Проте, як показала практика застосування вказаних норм, податкові органи та органи Пенсійного фонду України вимагають від платників податків та платників єдиного соціального внеску оригінал виписки або витягу з Реєстру для підтвердження статусу суб'єкта господарювання", - йшлося в пояснювальній записці до проекту.

Крім того, відомості із реєстру також надаються у формі довідки про наявність або відсутність в Єдиному державному реєстрі інформації, яка запитується.

Отримання інформації із Реєстру у формі виписки, витягу та довідки є платним. Так, вартість витягу становить 51 грн. та 3,40 грн. за кожний аркуш, вартість виписки становить 17 грн., вартість довідки становить 17 грн. та 3,40 грн. за кожний аркуш.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...